Excelsior Rotterdam Magazine, juli 2022

De Excelsior-spelers waren amper de catacombe van het Cars Jeans Stadion ingevlucht of Thijs Dallinga kreeg een microfoon onder zijn neus geduwd door Jan Joost van Gangelen van ESPN. Half huilend, half lachend kwam de eerste reactie van de spits in korte zinnen eruit: ,,Wat een avond. Ik heb het nog nooit zo gek meegemaakt. Eerst die penalty, dan 3-0 achter, 3-3...’’ Vol in de emotie bracht de topscorer van Excelsior de avond behoorlijk goed onder woorden. Wat er in de uren daarvoor allemaal was gebeurd in Den Haag gaat de geschiedenisboeken in. Het was zo veel dat je het duel minimaal één keer terug moet kijken om alles terug te halen. Voetbalthriller De absolute apotheose van de avond was de penaltyserie die de winnaar van dit duel moest aanwijzen. Voor penalty nummer achttien, de negende van ADO Den Haag, nam Jamal Amofa plaats achter de bal. Hij wist dat hij moest scoren om zijn ploeg in de race te houden. Van de zeventien penalty’s ervoor maakte Excelsior er acht. Deze strafschop was de gelijkmakende beurt voor ADO Den Haag, dat er net als Excelsior één had gemist. Amofa nam zijn aanloop, hield even in en koos voor de linkerhoek. Op de doellijn dook Stijn van Gassel richting diezelfde hoek. De keeper van Excelsior zag de bal op zich afkomen, stopte hem voor de lijn en greep hem vervolgens klemvast. Met de bal in zijn hand rende hij weg, zich snel realiserend hoe belangrijk deze redding was. Het was de bizarre ontknoping van een absolute voetbalthriller. Een wedstrijd waarin het er heel lang niet naar uitzag dat Excelsior Rotterdam als winnaar van het veld zou komen. De Kralingers zaten niet in de wedstrijd en hadden het lastig. Toch kreeg Thijs Dallinga na een klein half uur de mogelijkheid om Excelsior op voorsprong te zetten. Excelsior kreeg een penalty, maar de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie miste zowel in eerste als tweede instantie. Nog voor de rust stond ADO Den Haag met 2-0 voor. Thomas Verheydt en Felipe Pires waren de doelpuntenmakers. Wie dacht dat de Kralingers zich na de rust konden herpakken, kwam bedrogen uit. In de eerste minuut van de tweede helft werd het 3-0 door Sem Steijn en leek het definitief gespeeld. Ondanks dat ADO Den Haag in de 69e minuut met tien man kwam te staan (na twee keer geel voor Tyrese Asante), leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Thomas Verheydt kreeg nog een enorme kans op 4-0, maar schoot naast het doel. Vier minuten later begon het beroemde ‘Haags kwartiertje’. De Haagse supporters, die zich voor een groot deel al op of langs het veld hadden verzameld, telden hardop af. Zij wisten niet dat dit misschien wel het meest bizarre ‘Haags kwartiertje’ ooit zou worden... Het leek voor Excelsior een avond te worden waarop niets lukte, maar toen Marouan Azarkan in de 79e minuut 3-1 maakte, nam de hoop op een goede afloop toe. Sterker: hoewel de marge nog twee doelpunten was, voelde je bij de goal van Azarkan direct een siddering door het stadion gaan. Twee minuten later werd het 3-2 23 Maga z i ne x Exce l s i or Rot terdam j u l i 2022 Poll Promotion is al ruim 33 jaar dé specialist in relatiegeschenken, kerstpakketten en bedrijfskleding. Met onze kennis en ervaring profiteert u van helder en betrouwbaar advies voor elke stijl én voor elk budget. Heeft u nog nagedacht over: Kerstpakketten Give-aways Bedrijfskleding Mogen wij je verwelkomen in onze showroom? (0172) 61 49 16 POLLPROMOTION.NL Poll Promotion Europalaan 20 2408 BG Alphen aan den Rijn pollpromotion.nl 0270125.pdf 1 8-6-2022 15:34:21 VENTILATIE EN KOELING VERWARMING Excelsior scoort en is terug in de Eredivisie Zondervan scoort al jaren in de techniek en is uw partner voor uw vastgoed. LOODGIETERSWERK 0271529.pdf 1 21-6-2022 14:53:57